Peutergym weer van start!

Gymnastiekvereniging Olympia is blij u te kunnen meedelen dat vanaf februari de lessen peutergym weer van start gaan!

 

Peutergym werd jaren gegeven door Lies de Wit en menig inwoner van Papendrecht heeft meegespeeld op de diverse thema’s die Lies had verzonnen. En heeft onder haar leiding de eerste sprongen gemaakt en stappen gezet in de wereld van sport en spel.

 

Vanaf februari zullen de lessen  worden verzorgd door Liesbeth van Oord – Zonnevylle.

 

Liesbeth heeft een praktijk voor (kinder)massage, kinderyoga, coaching, mindfulness en is pedagogisch medewerker.

Hierdoor is Liesbeth goed in staat de verschillende ontwikkelingsfases en behoeftes van de kinderen in te zien en in staat om een gevarieerde en uitdagende les te maken. Kennis en ervaring uit haar praktijk zullen terugkomen in de lessen peutergym.

Bij Olympia wordt spelenderwijs kennisgemaakt met gymnastiek in lijn met de KNGU, waar GV Olympia bij is aangesloten:

 

Bewegen is essentieel
Bewegen is voor kinderen om veel redenen essentieel. Voor hun spier- en botontwikkeling, motorische vaardigheden en het aanleren van persoonlijke, sociale en emotionele vaardigheden. Ook heeft bewegen op cognitief gebied invloed op hun taalontwikkeling, concentratie en zelfregulering. En wat dacht je van de ontwikkeling van de hersenen wat weer bijdraagt aan creativiteit, het probleemoplossend vermogen en het geheugen.

 

Vanaf jonge leeftijd
De grootste ontwikkeling van de motoriek vindt bij kinderen in de eerste levensjaren plaats. Kinderen bewegen iedere dag. Van kruipen en de eerste kleine stapjes tot mijlpalen als het behalen van het zwemdiploma, kunnen fietsen en je eigen naam schrijven. Hoe klein of groot de stap ook is, aan de basis hiervan ligt: bewegen. Zonder kwalitatief goed te leren bewegen worden al die dingen heel lastig.

Vanaf februari zal Liesbeth op

vrijdagochtend van 10.00 – 11.00 lesgeven aan peuters vanaf 2 jaar tot 4 jaar. We starten met een kleine groep van maximaal 15 peuters, ouders/verzorgers blijven erbij. Bij voldoende animo kunnen we ook nog een les plannen voor de vrijdagmiddag. Op onze website www.olympia-papendrecht.nl vindt u het inschrijfformulier en verdere informatie.